беседка

Беседки

Изработваме различни модели беседки с конструкция от висококачествен дървен материал, внос от Австрия. Използваме сухи клинозъбно слепени греди с влажност 15% ± 3%, което гарантира за липсата на последващи деформации – напукване, изкривяване, усукване. Импрегнираме всичкия дървен материал против дървояди, гъби, мухъл и плесен. Предпазваме дървото с висококачествени лакове или масло за дърво. Здравият и надежден природен материал прави нашите беседки трайни при минимална поддръжка.

Представяме ви няколко модела с цени

Беседките могат да бъдат квадратни, правоъгълни, шестоъгълни, осмоъгълни, с различен размер и дизайн. За покриването им използваме керамични или битумни керемиди, така че да са в хармония с основната къща. Предлагаме окомплектоване на беседките с маси, пейки, декоративни решетки и елементи, осветление.

Беседка 1

беседка
беседка

Квадратна, размер на страните 3,00 х 3,00 м

Покрита площ с включени стрехи по 0,5 м – 16,00 кв.м

Цена: 7800 лв.

Цена с окомплектовка: 8480 лв.

Окомплектовката включва маса (0,90 х 2,00 м) и 2 бр. пейки (дължина 2,00 м).

Беседка 2

беседка
беседка

Правоъгълна, размер на страните 3,00 х 4,00 м

Покрита площ с включени стрехи по 0,5 м – 20,00 кв.м

Цена: 9700лв.

Беседка 3

беседка
беседка

Шестоъгълна, диаметър 3,00 м

Покрита площ с включени стрехи по 0,3 м – 7,00 кв.м

Цена: 5350лв.

Беседка 4

беседка
беседка

Осмоъгълна, диаметър 4,00 м

Покрита площ с включени стрехи по 0,5 м – 19,60 кв.м

Цена с окомплектовка: 12300 лв.

Окомплектовката включва маса (диаметър 1,20 м) и 7 бр. пейки с облегалки.

Заготовки за беседки

Посочените цени са с включен монтаж за територията на Пловдивска област. При монтаж в други населени места се добавят командировъчни и транспортни разходи. Нашата фирма може да заготви елементите и окомплектова всички материали, които клиентът да монтира сам по приложена схема.

Други изработени беседки

беседка
беседка
беседка
беседка
беседка
беседка

Любопитно за беседките

Беседките са се появили преди повече от 5000 години в Древен Египет. Според тогавашните вярвания градината е олицетворявала рая, а беседката е била неразделна част от него. Дори в гробниците има рисунки на беседки, които човекът е притежавал приживе.

Описания на беседки се откриват и в различни литературни източници от Месопотамия, Китай, Персия и др. древни цивилизации. Римската империя също не изостава в дизайна на градините. Богатите патриции са можели да си позволят великолепни градини, украсени разбира се с беседки. В тях са почивали, посрещали са гости и са решавали държавни дела.

Разкошни образци могат да бъдат видени и в паркове на замъци, кралски и царски резиденции в Италия, Франция, Англия, Русия, както и в хипнотичните азиатски градини. В различни архитектурни стилове и обеми, за изграждането им са използвани различни материали – камък, мрамор, тухли, дърво, метал.

Съвременните беседки, като елемент на ландшафтния дизайн, са поразително различни от същите сгради в древността. Първо, те се произвеждат и сглобяват много бързо, но в същото време остават трайни и красиви. В САЩ, Русия, Азия, на Британските острови беседките обикновено са направени от дърво и са покрити със стандартни покривни материали. Съвременните технологии правят възможно създаването им от различни материали, но все пак дървените беседки остават най–популярни и у нас.