дървени конструкции

Дървени конструкции

В резултат на над 20 годишния ни опит и отличното познаване на структурата, състава, свойствата и характеристиките на дървото с голям успех изработваме нестандартни дървени конструкции с различни функционалности. Получавали сме поръчки за открити сцени, декоративни пана, калъпи за пещи, ферми, елементи за реставрация и други оригинални архитектурни решения. Ако вие търсите изпълнител на дървена конструкция за вашия ресторант, кафене, павилион, навес, барбекю, еднофамилна къща, бунгало и др. подобни, ние сме насреща. Може да разчитате на професионална консултация и изпълнение.

Представяме ви някои от нашите конструкции

дървени конструкции
дървени конструкции
дървени конструкции
дървени конструкции
дървени конструкции
дървени конструкции

Любопитно за дървените конструкции

Дървото е един от най-старите строителни материали. Нашите предци са строили от дърво не само къщите си, но и църкви, мостове, кули, арки. В днешно време дървесината е доказала качествата си като конструктивен материал за направата на еднофамилни къщи, покриви, спортни съоръжения, елементи за двора и градината, но вече все по-често я виждаме и в ролята на градивен материал за по-мащабни проекти.

Дървените конструкции са различни видове в зависимост от използваната дървесина – талпи, греди, дъски, цели трупи. В промишленото строителство, където е необходимо премостване на по-големи разстояния се използват дървени рамкови конструкции с променливо сечение (ферми). Дървените конструкции се отличават с високо якостни характеристики при натиск, опън и огъване, независимо от посоката на натоварване.

Най-старият дървен покрит мост в Европа – Капелбрюке в Люцерн. Построен като пешеходен, изцяло от дърво в периода 1300 – 1333 година, мостът минава диагонално над река Реус и свързва стария и новия град. Първоначалната дължина е била 270 метра, но след засипване на част от реката и застрояване на усвоените части, на по-късен етап е съкратен до 200 метра. Носи името на параклиса „Свети Петър“, който се намира в близост. Във вътрешната част на моста са изложени картини на местния художник Ханс Хайнриг Вагман. Картините представят събития, свързани с историята на града. При пожар през 1993 г. голяма част от рисунките са унищожени, но дървената конструкция на моста е оцеляла.