покрив

Покриви

Нашата фирма е специализирана в изграждането на скатни покриви. Покривните материали, с които работим са на френската фирма „Ондулин“ и на австрийската „Винербергер“, а за конструкцията използваме сухи иглолистни греди на „Йаф“ (Австрия). За отводнителната система на покрива се използват PVC улуци и водосточни тръби на френската фирма „Никол“. Познавайки свойства на влаганите материали – топлопроводимост, ниво на запалимост, влагоустойчивост и екологичност, ще ви дадем най-добър и бюджетен вариант за изпълнение на вашия покрив.

01

Ако ви предстои изграждането на нов покрив или подмяна на стария, не се колебайте и ни се обадете. Наш представител ще ви посети на място.

02

Ако не разполагате с проект, ще вземем размери и ще ви консултираме за възможностите при изпълнението. С опита, който имаме, можем да ви посъветваме как да се повдигне височината на подпокривното пространство, така че да бъде усвоено като допълнителна площ към жилището.

03

Ще изготвим своевременно оферта и ако я одобрите, ще ви предложим договор. Срокът за изпълнение ще бъде съобразен със специфичните метеорологични условия и сезони.

Представяме ви някои покриви, изработени от нас

покрив
покрив
покрив
покрив
покрив
покрив

Видове покриви

Покривите могат да бъдат едноскатни, двускатни, трискатни, четирискатни и многоскатни. Наклонът им е от 10 º нагоре. При проектирането наклонът се съобразява с географското положение на сградата, вида покривен материал и необходимостта от използването на подпокривното пространство. При покриви с наклон над 20º може да се използват всички видове керемиди – керамични, бетонови или битумни, а при покриви с по-малък наклон – само битумни. Може да ви окажем съдействие при изчисляване на площта, организацията на покривната част, да препоръчаме материали, в зависимост от предназначението и последващата експлоатация на покрива.

В зависимост от това дали покривът е топъл или студен се определя неговата структура и характеристики. Студен покрив се изгражда в случаите, в които подпокривното пространство няма да се използва. Покривът е значително по-лек, конструкцията и изолационните системи – по-опростени и съответно разходите за строителство – по-ниски. В тези случаи препоръчваме изолиране на покрива с водонепропусклива мембрана, а таваните с топло и пароизолация. Задължително условие еосигуряването на добра вентилация на въздуха чрез отвори в стрехите и под билото.

Топъл покрив се изгражда в случаите, когато подпокривното пространство е използваемо. При него е характерно това, че има носеща конструкция, която създава големи подпорни разстояния, които могат да се използват за жилищни нужди или за складови помещения. Върху носещата конструкция се разполагат в определена последователност всички елементи, свързани с топло, шумо и хидроизолацията. Ние имаме опита в конструирането на такива покриви и знаем как да отведем влагата и да запазим дървената конструкция от щети.